T’he insultat. T’he menyspreat. Confia en mi.

28 ag.

El Partit Republicà té un greu problema: necessita recuperar la confiança de les persones amb qui s’ha enemistat durant els últims quatre anys si vol ser l’alterantiva al Partit Demòcrata. Guiats ideològicament pel grup de pressió ultraconservador conegut com Tea Party -la sensibilitat política del qual no ha estat mai majoritària ni entre els membres del propi partit, ni molt manco entre la ciutadania americana-, els republicans són identificats amb els homes de raça blanca, fonamentalment habitants de zones rurals, defensors a ultrança de la utilització de les armes, molt religiosos, oposats al pagament d’imposts i als avanços de la ciència.

Alguns mesos abans de les eleccions, demòcrates i republicans organitzen les seves convencions, una espècie de diàlegs entre els membres del partit en els que es debat la línia política a seguir durant els propers quatre anys -fa uns anys tenien molt de ressó mediàtic, però és clar, les empreses de televisió encara no sabien que és molt més rentable emetre qualsevol reality-. L’obsessió del candidat conservador a la presidència dels EUA, Mitt Romney, és centrar la imatge dels republicans, a pesar de que Paul Ryan, el seu candidat a vicepresident, és el màxim exponent del Tea Party. Romney vol recuperar el vot femení i el vot hispà, dos col·lectius que, en aquest moment, donen el seu suport de manera molt clara a Barack Obama.

La dreta americana es vol centrar, en aquest habitual camí d’anada i tornada que també sap fer la dreta espanyola. Recordau quan José Ramon Bauzá va guanyar el congrés del PP de Balears i Carlos Delgado, el Tea Party local, el va perdre? La majoria del partit ha anat aplicant pas per pas la línia política de la minoria, clarament identificada amb l’ultradreta. Com Romney, algun dia se n’adonaran del bunyol que han creat, de que han perdut la confiança de l’immensa majoria i s’hauran de reposicionar. Per sort serà la ciutadania, la insultada i menyspreada, qui dictarà sentència.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: