El dret a curar

22 ag.

Blade Runner (1982) ens mostrà que l’empatia és un sentiment exclusivament humà. Amb la finalitat de distingir els humans dels replicants, a la pel·lícula el subjecte sospitós és sotmés al test de Voight-Kampff, un exàmen psicològic que medeix les respostes donades a un qüestionari orientat a obtenir reaccions emocionals. Es medeixen respostes involuntàries com la respiració, la sudoració o la variació del tamany de l’íris. La capacitat de posar-se al lloc de l’altre no pot ser dissenyada per la tecnologia.

L’ONG Metges del món ha posat en marxa una campanya per a sumar adhesions de professionals sanitaris a l’objecció de consciència contra l’exclusió sanitària de les persones immigrants en situació irregular. Davant la mesura descoratjada del govern de l’Estat –com ve sent habitual, fred, injust i insolidari amb els més febles de la societat- un grup cada vegada més nombrós de professionals reivindica una de les actituds més humanes: l’empatia. Com ells mateixos afirmen, es tracta de “suscitar un moviment del món sanitari contra una mesura que xoca amb l’ètica professional”.

La campanya recull diverses accions ciutadanes, que es poden consultar a la web www.derechoacurar.org, a la que vos convid a entrar a signar per donar suport a la iniciativa, tan rebel com necessària, justa i solidària.

No vos perdeu el vídeo promocional, és fantàstic!

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: